Aldo Dell’era gotuje w Marrone!

Artykuł sponsorowany
Idealnie włoska kuchnia podbija serca kaliskich smakoszy

Lubicie włoską kuchnię? Sami eksperymentujecie kulinarnie z sosami, makaronami i pizzą? Takich dań jednak, jak w kaliskiej restauracji i pizzerii Marrone na pewno nie jedliście – przyrządza je bowiem Aldo Dell’era, włoski kucharz, do którego dyspozycji sprowadzane są z Włoch dokładnie takie składniki, jakie przejdą jego surową weryfikację…
Aldo jest na szczęście pogodnym mistrzem, szkolącym polskich następców i pracującym w Kaliszu od niedawna. Ma jednak zasady zgodne z polityką restauracji i pizzerii Marrone: nie dopuszcza kompromisów w smaku, i produktów doraźnych – gwarantuje dokładnie takie potrawy, jakie zgodne są z jego narodowymi przepisami, oparte tylko o odpowiednie włoskie produkty – oliwę, sery, wędliny, różnego rodzaju przetworzone pomidory, bądź polskie świeże mięsa, warzywa i owoce, które jednak sam starannie dobiera. Efekt – dania w Marrone smakują dokładnie tak jak w restauracji nad brzegiem Como, najgłębszego jeziora Alp, trzeciego co do wielkości jeziora Włoch, z rejonu którego pochodzi Aldo! Dlatego, choć w Marrone Aldo pracuje kilka tygodni, sława dań z jego autorskiej karty kuchennej już się rozchodzi i klienci odwiedzają lokal przy Al. Wolności 2 w Kaliszu…

Sama Marrone nadal zachowuje swoje sztandarowe, popularne potrawy, z których jest znana, takie jak np. sałatka z kurczakiem, ale chętnie część z nich modyfikuje zgodnie z sugestiami swoich gości. Spójrzmy - Aldo proponuje nieco lżejszą kuchnię i bardzo przypada ona do gustu kaliskim (i nie tylko!) smakoszom. I proszę bardzo – kucharze restauracji już je modyfikują i do karty dań trafiają nie tylko nowe przystawki, ale też np. nowa lazania i nowy sos boloński, przygotowane według zmodyfikowanych receptur. Te nowości już stają się kulinarnymi przebojami u stałych gości! A szykowane są już następne – miejmy nadzieję – hity, takie jak makarony w sosie z truflą, ze szpinakiem, czy ravioli z dynią. A do końca roku pojawi się też więcej dań z rybami. Palce lizać!

Jednocześnie restauracja Marrone zaprasza na pyszne włoskie wina w przystępnej cenie. Pasujące do podawanych potraw, dostępne są w szerokim wyborze – białe, czerwone, różowe… Nieźle komponują się m.in. z pizzą prosto z pieca opalanego drewnem, dostępną w aż 33 rodzajach, oczywiście w przytulnym nastrojowym wnętrzu. Dlatego Marrone serdecznie zaprasza na kulinarną podróż do Włoch – bez ruszania się z Kalisza - życząc jak zawsze smacznego!

Restauracja i Pizzeria Marrone
Kalisz, Al. Wolności 2, tel. (62) 757-07-07, 507-191-777
www.marrone.com.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Aldo Dell’era gotuje w Marrone! - Kalisz Nasze Miasto

Wróć na kalisz.naszemiasto.pl Nasze Miasto