18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gastronomik w Kaliszu: Kolejna nietypowa wywiadówka

Andrzej Kurzyński
Wywiadówka w kaliskim gastronomiku
Wywiadówka w kaliskim gastronomiku Aldona Wasilewska
Kolejna nietypowa wywiadówka, jaką zorganizował gastronomik w Kaliszu mogła zaskoczyć rodziców. Tym razem mieli oni okazję zobaczyć pięknie udekorowany w stylu karnawałowym i posmakować specjałów przygotowanych przez uczniów.

Podczas wywiadówki rodzice mieli możliwość nie tylko zapoznania się wynikami i sukcesami osiąganymi przez uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich. Mieli oni także okazję dowiedzieć się z jakimi instytucjami pomagającymi młodzieży w rozwiązywaniu problemów i uczestniczącymi w procesie wychowania współpracuje gastronomik w Kaliszu

Przedstawicielki Stowarzyszenia Karan i Centrum Interwencji Kryzysowej, Lucyna Cholajda oraz Elżbieta Marczyńska omówiły zakres działań reprezentowanych instytucji.  Rodzice mogli także wysłuchać delegata Straży Miejskiej. Mariusz Konieczny opowiadał o bezpieczeństwie młodzieży w szkole i poza nią. Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży  reprezentowała Lidia Żuprańska, zajmująca się doradztwem zawodowym. Pracownik Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej Violetta Owczarek udzieliła informacji  na temat pomocy młodzieży w sytuacjach kryzysowych, a psycholog Matylda Muszyńska omówiła działania Poradni Psychologiczno- Pedagogicznej.

Gastronomik w Kaliszu: Kolejna nietypowa wywiadówka

Zbliżający się karnawał był okazją aby promować zdrowy styl odżywiania się. Szkolne koła: dietetyczne i PCK przygotowały prezentację multimedialną dotyczącą racjonalnego żywienia młodzieży oraz rozdano broszurę ze wskazówkami, co i jak jeść, aby zachować zdrowie i urodę.

Uczniowie klas kucharskich pod kierunkiem nauczycielki Anny Kujawy przygotowali dla rodziców wyśmienite soki warzywne i owocowe koktajle. W czasie degustacji największym powodzeniem cieszył się koktajl egzotyczny. Rodziców zachwycił także stół bankietowy udekorowany w stylu karnawałowym. Zgodnie z tradycją Gastronomik w Kaliszu zorganizował także kiermasz wybornych ciast upieczonych przez uczniów szkolnych warsztatów gastronomicznych.

Gastronomik w Kaliszu poleca przepis na koktajl egzotyczny (4 porcje)
4 banany
2 pomarańcze
2 jogurty naturalne (2x 150g)
4-5 łyżek miodu naturalnego
Banany zmiksować, wycisnąć sok z pomarańczy, wlać do masy bananowej, dodać jogurty, osłodzić miodem. Ewentualnie dodać mleko. Smacznego

Byłeś świadkiem interesującego wydarzenia? Napisz do nas: [email protected]

Wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kalisz.naszemiasto.pl Nasze Miasto