Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pałac Tłokinia z nowym menu i 3 Widelcami V Gali Poland 100 Best Restaurants

AND
Pałac Tłokinia w gronie najlepszych restauracji w Polsce
Pałac Tłokinia w gronie najlepszych restauracji w Polsce
Pałac Tłokinia z nowym menu i 3 Widelcami V Gali Poland 100 Best Restaurants. To duże wyróżnienie dla restauracji, która promuje przede wszystkim kuchnię polską.

- W ubiegłych latach zdobyliśmy dwukrotnie nagrodę Best Award of Excellence - 2 Widelce, dlatego dziś tym bardziej jesteśmy dumni z tak znaczącego awansu. Jest to dla nas dowód, że rozwijamy nasze kulinarne skrzydła i podążamy w dobrym kierunku - podkreślają Angelika i Piotr Mazek, właściciele obiektu.

Te cenione przez wszystkich wyróżnienia przyznawane są za sztukę kulinarną najwyższej klasy, ale ocenie również podlega szef kuchni, personel, wystrój i atmosfera obiektu. Pałac Tłokinia znalazł się wśród wielu już dobrze znanych osób takich jak: Magda Gessler, Wojciech Modest Amaro, Kurt Scheller, czy Karol Okrasa.

Do tej edycji Poland 100 Best Restaurants zostało nominowanych 1096 restauracji, z czego tradycyjnie 100 najlepszych zostało wybranych do słynnego przewodnika kulinarnego. W gronie wyróżnionych tytułem Grand Award – Trzy Widelce oprócz Pałacu w Tłokinia znalazły się jeszcze 43 restauracje.

- Zwieńczeniem tego intensywnego okresu, a zarazem idealnym sposobem na uczczenie naszych sukcesów była kolacja „ Compendium Ferculorum”. Spotkanie powstało z inicjatywy naszego Szefa Kuchni Andrzeja Klimka oraz Macieja Kobylańskiego - Dwór Stary Chotów i Macieja Bartona - Folwark Ustronie. Zorganizowana z myślą o wielkim kuchmistrzu XVII wieku – Stanisławie Czernieckim (autorze książki „Compendium Ferculorum” z 1682 r.) oraz aby nasi Goście mogli choć na chwilę przenieść się w świat kuchni staropolskiej, a niewątpliwie przygotowanej w nowej, oryginalnej odsłonie. Podczas kolacji gościła u nas między innymi Pani Joanna Ochniak – Przewodnicząca Komitetu Kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni, inicjatorka Fundacji Gastronomii na Obcasach - dodają właściciele restauracji i zapowiadają, że wkrótce ponownie zaskoczą swoich gości.

Byłeś świadkiem interesującego wydarzenia? Napisz do nas: [email protected]

Kalisz.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!

od 7 lat
Wideo

Uwaga na Instagram - nowe oszustwo

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kalisz.naszemiasto.pl Nasze Miasto