- Do Kalisza trafiłem 14 lat temu i to miasto jest bliskie memu sercu - mówi Krzysztof Pokrzywa, właściciel Pierogatki. - To tutaj znaleźli się ludzie, którzy pomogli mi w trudnych, życiowych sytuacjach. Doświadczyłem przychylności władz miasta i pani dyrektor MOPS, którzy mi zaufali i przyznali pożyczkę na otwarcie działalności gospodarczej z PFRON. Chcę w tym miejscu promować Kalisz i jego dobre smaki, stąd w menu będą także pierogi kaliskie z farszem tradycyjnym dla tego terenu - m.in. z ziemniakami i i cebulą. Dodam, że pierogi będą zawsze na świeżo przygotowywane, a i składniki będą najwyższej jakości.
W menu, na początek, znalazło się dziewięć rodzajów pierogów z farszem warzywnym, mięsnym i owocowym w przystępnej cenie od 6 do 9,50 zł.
- Mam nadzieję, że nasze dania będą smakować i nie zabraknie chętnych, by je próbować - dodaje Sylwia Kowalik, współwłaścicielka Pierogatki, a prywatnie narzeczona pana Krzysztofa. - Włożyliśmy w to miejsce wiele serca, większość prac remontowych wykonywaliśmy własnymi rękami i wierzę, że nam się uda.
Byłeś świadkiem interesującego wydarzenia? Napisz do nas: [email protected]
Wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Kalisz.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
echodnia Ksiądz Łukasz Zygmunt o Triduum Paschalnym
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?