- Nasze przedsięwzięcie ma na celu przede wszystkim propagowanie coraz popularniejszej kultury restauracyjnej. Chcemy, aby mieszkańcy Rzeszowa spotkali się przy wspólnym stole. Zależy nam już̇ nie tylko na pobudzeniu lokalnej gastronomii i zainteresowaniu nią mieszkańców, ale propagowaniu szeroko pojętej kultury restauracyjnej - wyjaśnia Magdalena Rudnicka, współorganizatorka festiwalu Restaurant Week w Rzeszowie. - Poprzez nasz festiwal pragniemy podkreślić wyjątkowość Rzeszowa oraz festiwalowy charakter miasta. Wspieramy bogate dziedzictwo kulinarne naszego miasta i regionu.
I dodaje, że wydarzeniu towarzyszy kampania #FoodSoundsGood – czyli dania do opowiadania.
Truskawkowa pianka. Deser z galaretką idealny na upały
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?