W tegorocznej edycji Olimpiady wzięli udział uczniowie z 58 szkół gastronomicznych z całej Polski. Do finału organizatorzy zakwalifikowali 42 osoby. Uczestnicy musieli przebrnąć przez test pisemny oraz praktyczny polegający na przygotowaniu napoju wylosowanego z listy oraz zaprezentowaniu własnej kompozycji. Jurorami technicznymi byli profesjonalni barmani.
Aleksandrę Janiszewską, uczennicę IV klasy technikum hotelarskiego przygotowała Ewa Wawrzyńczak, nauczycielka przedmiotów zawodowych. Konkurs pozwolił młodym ludziom poznać tajniki warsztatu barmana, a przede wszystkim umożliwił kontakt z nowoczesnym sprzętem i najsłynniejszymi mistrzami sztuki barmańskiej.
Konkurs dla adeptów sztuki barmańskiej zorganizowany przez Martini-Bacardi Polska, Poznańską Szkołę Barmanów i firmę Wieża Pniewy.
Wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?