Warzywa należą do najzdrowszych produktów spożywczych. W kontekście zdrowej diety najczęściej wspomina się o warzywach o wyrazistych kolorach, przy czym dominującą rolę odgrywają zwykle produkty o barwie zielonej. Białe warzywa są zwykle na drugim planie, choć – zdaniem dietetyków – niesłusznie. Ziemniaki, kalafior, cebula i czosnek należą bowiem do produktów bogatych w witaminy i sole mineralne. Dzięki temu wzmacniają układ odpornościowy, korzystnie wpływają na nasz wygląd i pomagają zachować szczupłą sylwetkę.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?