Młodzież prezentowała zawody, w których szkoła kształcić będzie w nowym roku szkolnym. Oferta kierunków wygląda następująco: w szkole branżowej I stopnia – kucharz, cukiernik, wędliniarz, piekarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego; w technikum – technik żywienia i usług gastronomicznych, technik obsługi turystycznej, technik hotelarstwa, kelner, technik technologii żywności.
Młodzież, która w minioną sobotę odwiedziła “Gastronomik”, miała okazję spotkać się z pracodawcami współpracującymi ze szkołą, zapewniającymi praktyki i przyszłą pracę. Byli wśród nich przedstawiciele następujących firm: Colian, Zakłady Mięsne Witold Werbliński, Nestle, cukiernia Gucio. Na gimnazjalistów i ich rodziców czekały smakołyki przygotowane przez starszych kolegów oraz współpracujące ze szkołą firmy.
Śmiertelny wypadek w Tatrach. Turysta spadł z kilkuset metrów
TVN24
Strefa Biznesu: Polacy chętniej sięgają po krajowe produkty?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?