Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
To danie przygotowane metodą stir-fry (szybkie smażenie z...
fot. Hans/pixabay.com

Egzotyczne produkty i potrawy, które są zdrowe i warte spróbowania. Zobacz, czy je znasz! Sprawdź, dlaczego warto jeść okrę czy tempeh

Stir-fry

To danie przygotowane metodą stir-fry (szybkie smażenie z mieszaniem) w woku, w bardzo wysokiej temperaturze, dzięki której na powierzchni kawałków jedzenia tworzy się apetyczna skorupka nieprzepuszczająca do środka tłuszczu. Potrawa gotuje się krótko, zachowuje oryginalne smaki i walory odżywcze, a przy tym nie jest tłusta.

Prawdziwa głęboka patelnia typu wok wymaga palnika o dużej mocy, zwykle takiej, jaką ma cała kuchenka gazowa wraz z piekarnikiem. Podobne dania można jednak przygotować w dobrze rozgrzanej patelni z grubym dnem.

Zobacz również

Europejski pociąg do kultury – udany piknik w Suchedniowie (DUŻO ZDJĘĆ)

Europejski pociąg do kultury – udany piknik w Suchedniowie (DUŻO ZDJĘĆ)

Magiczny spektakl w wągrowieckim amfiteatrze!

Magiczny spektakl w wągrowieckim amfiteatrze!

Polecamy

Przełomowe odkrycie, które pomoże w odchudzaniu! Ta tkanka spala najwięcej kalorii

Przełomowe odkrycie, które pomoże w odchudzaniu! Ta tkanka spala najwięcej kalorii

Od czego robią się przebarwienia i jak się ich pozbyć? To radzą ekspertki

Od czego robią się przebarwienia i jak się ich pozbyć? To radzą ekspertki

Festiwal Smaków Świata zawita do Kalisza

Festiwal Smaków Świata zawita do Kalisza