MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Czosnek i cebula to warzywa, które zdecydowanie powinny...
fot. monicore/Pixabay

Jakie warzywa jeść jesienią i zimą? Nie wszystkie są w tym czasie tak samo zdrowe. Nie zapominaj o mrożonkach i kiszonkach

Cebula i czosnek nie tylko na odporność

Czosnek i cebula to warzywa, które zdecydowanie powinny pojawić się w naszym jesienno-zimowym menu. To naturalne antybiotyki, po które warto sięgać nie tylko podczas choroby, ale po to, aby się przed nią uchronić. Czosnek dzięki zawartości aromatycznych związków siarki działa przeciwdrobnoustrojowo, jednocześnie wspomaga mikroflorę jelitową podnosząc naszą odporność. Wpływa także pozytywnie na układ krążenia. Z kolei cebula polecana jest jako pomoc przy obniżonej odporności, rozrzedzaniu wydzieliny zalegającej w oskrzelach oraz obniżaniu złego cholesterolu.

Zobacz również

Zmiany w Trzebieży: brak pomostu, szersza plaża i nowy ośrodek wypoczynkowy

Zmiany w Trzebieży: brak pomostu, szersza plaża i nowy ośrodek wypoczynkowy

Kraksa na "siódemce". Samochód uderzył w bariery

Kraksa na "siódemce". Samochód uderzył w bariery

Polecamy

Przegląd prasy z Kalisza w maju

Przegląd prasy z Kalisza w maju

Specjalizował się w kradzieży jednośladów

Specjalizował się w kradzieży jednośladów

Jakie buty na lato wybrać, a których unikać? Posłuchaj rad eksperta ortopedii

ROZMOWA
Jakie buty na lato wybrać, a których unikać? Posłuchaj rad eksperta ortopedii