Szlifuje jajka gęsie. Przed świętami zrobiła ich ponad trzysta. Każde jest inne. To niewiarygodne, ale w jednym jajku potrafi wyrzeźbić ponad tysiąc małych dziurek. Prawdziwe cudeńka.
Po wydmuszkach pozostają jaja. Te się nie marnują. Jaja gęsie smakują podobnie do kurzych ale są nieco słodsze. Idealnie nadają się do wypieków. A ponieważ po wydmuchaniu jajka pani Izydorze pozostaje wiele białek i żółtek, artystka rozdaje je sąsiadom.
Konin.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?