Tajska lodziarnia działa od dwóch tygodni w Bufecie Teatralnym, lody można smakować zarówno na placu przy teatrze, jak i w budynku. Cała zabawa zaczyna się na specjalnej maszynie, gdzie na oczach klienta komponowane są lody.
- Bazą jest śmietana, do której każdy z klientów wybiera sobie smak z kilkunastu dostępnych. W ofercie mamy zarówno mnóstwo owoców, jak i czekoladę i smaki popularnych batonów – mówi Krzysztof Machlański, właściciel tajskiej lodziarni.
Jak powstaje taki lód w rulonie?
– Komponujemy masę, która zamarza na tzw. patelni, a później zwijamy je w rulonik, który serwowany jest w kubku – wyjaśnia Krzysztof Machlański.
Jesienią lodziarnia ma zamiar serwować lody piernikowe lub jarzębinowe. Nietypowy lód kosztuje 5 zł.
Wyniki II tury wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?