Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzowie Smaku: Nad Rozlewiskiem w Dobrzycy. Głosowanie kończy się w piątek wieczorem

Dorota Bonzel
Restauracja nad Rozlewiskiem w Dobrzycy. Prowadzi ją profesjonalny zespół
Restauracja nad Rozlewiskiem w Dobrzycy. Prowadzi ją profesjonalny zespół Materiały prasowe
Powiatowy etap głosowania na Mistrzów Smaku, kończy się już w piątek, 8 września, o godzinie 21.59. Liderzy z powiatu przejdą do etapu wojewódzkiego, który potrwa do 16 września. Dzisiaj prezentujemy kolejnego naszego kandydata: restaurację Nad Rozlewiskiem w Dobrzycy, niedaleko Piły.

Niespełna 10 minut wystarczy, żeby z Piły dojechać do restauracji „Nad Rozlewiskiem”, która mieści się w Dobrzycy (gm. Szydłowo), przy drodze krajowej nr 11, prowadzącej nad morze. To stosunkowo młody lokal na mapie gastronomicznej regionu, w czerwcu minął rok od otwarcia restauracji. Tyle czasu jednak wystarczyło, żeby podbić serca i brzuchy miłośników dobrych smaków.

Właścicielką obiektu jest Anna Stokłosa.

- To osoba z dużym doświadczeniem w branży gastronomicznej. Zadbała o każdy szczegół, począwszy od menu, po wystrój i wygląd lokalu z zewnątrz - mówi Marcin Gryszpiński, menedżer lokalu.

W menu „Nad Rozlewiskiem” dominuje kuchnia staropolska, bardzo lubiana przez klientów.

- Ale mamy też elementy kuchni włoskiej: makarony czy sezonowo również pizzę - wymienia menedżer.

W okresie jesienno-zimowym rozpalany jest piec kamienny, w którym również przygotowywane są potrawy. A co najbardziej zasmakowało klientom? - To stek z polędwicy, kaczka. Chętnie wybierane są też ryby, na przykład polędwica z dorsza czy filet z sandacza. W sezonie letnim często zatrzymują się u nas osoby, które wracają znad morza. Mówią, że nad Bałtykiem też jedli ryby, ale te serwowane u nas smakują im dużo lepiej. Słyniemy też z dobrych zup, na przykład czerniny- chwali pan Marcin.

Właścicielka lokalu oraz kucharze stawiają na produkty wysokiej jakości. Warto wspomnieć, że warzywa, owoce czy zioła wykorzystywane w kuchni „Nad Rozlewiskiem”, pochodzą z sadu i ogrody Anny Stokłosy. Z kolei wędliny pochodzą z trzech zakładów mięsnych, których współwłaścicielką jest również Anna Stokłosa. Również drób i jajka są z własnej hodowli.

- Dzięki temu mamy pewność, że produkty, z których powstają nasze dania, są sprawdzone - mówi menedżer.

Do restauracji na obiad chętnie przyjeżdżają całe rodziny. Lokal przystosowany jest do potrzeb najmłodszych klientów. Standardem są specjalne krzesełka dla dzieci. Za budynkiem restauracji znajduje się bogato wyposażony plac zabaw. Maluchy się nie nudzą - Można spędzić u nas miłe popołudnie. Zjeść dobry obiad, potem pyszny deser, a do tego cieszyć oko pięknym otoczeniem i mnóstwem kwiatów - zachwala jeszcze Marcin Gryszpiński.

Lokal wyspecjalizował się też w organizacji imprez i uroczystości do 40 osób. Goście mają wtedy do dyspozycji dwa apartamenty. Na piętrze jest też sala konferencyjna.

Restauracja „Nad Rozlewiskiem” bierze udział w plebiscycie Mistrzowie Smaku. Aby zagłosować, wystarczy wysłać sms o treści RES.102 na numer 72355 (koszt 2,46 zł z VAT). Wyniki plebiscytu można na bieżąco śledzić na stronie internetowej Głosu Wielkopolskiego oraz na pila.naszemiasto.pl.

Pierwszy etap głosowania kończy się 8 września o godzinie 21.59. Liderzy z powiatu przejdą do etapu wojewódzkiego, który potrwa do 16 września.

MISTRZOWIE SMAKU: kliknij TUTAJ, żeby sprawdzić wyniki

Uroczysta gala wręczenia nagród w plebiscycie Mistrzowie Smaku odbędzie się 26 września w Poznaniu, podczas międzynarodowych targów Polagra Gastro Invest Hotel 2017. To jedna z największych i najważniejszych imprez gastronomicznych w Polsce.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na czarnkow.naszemiasto.pl Nasze Miasto