Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do napełniania połówek jaj ugotowanych na twardo świetnie...
fot. shashkina/123RF

Najzdrowsze jajka wielkanocne. Pyszne jajka na świąteczne śniadanie przygotujesz według naszych przepisów. To nie tylko jajka faszerowane!

Jajka faszerowane hummusem

Do napełniania połówek jaj ugotowanych na twardo świetnie nadaje się humus, czyli pasta z ugotowanej ciecierzycy, zmiksowanej z pastą sezamową tahini (1-3 łyżki na szklankę nasion), sokiem z połowy cytryny i przyprawami (po szczypcie mielonej kolendry i kminu rzymskiego i/lub 1-2 zgniecione ząbki czosnku). Pożądanym dodatkiem jest świeża natka pietruszki (nawet kilka garści). Podczas miksowania warto dodać nieco mocno schłodzonej wody, co sprawia, że pasta jest bardziej aksamitna. Gotowy hummus (w różnych smakach) można też łatwo kupić w sklepie.

Zobacz również

Policjanci odnaleźli 81-latka. Był przemoczony i wyziębiony. Trafił do szpitala

Policjanci odnaleźli 81-latka. Był przemoczony i wyziębiony. Trafił do szpitala

Oficjalne obchody Święta Konstytucji Trzeciego Maja w Sępólnie Krajeńskim

NOWE
Oficjalne obchody Święta Konstytucji Trzeciego Maja w Sępólnie Krajeńskim

Polecamy

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi