Orzechy włoskie to więcej niż smaczna przekąska – jak wykazali naukowcy, włączenie ich do codziennego jadłospisu może zredukować ryzyko zachorowania na raka piersi aż o połowę. Cenne właściwości prozdrowotne orzechów włoskich to zasługa zawartości substancji, które hamują aktywność genów odpowiedzialnych za rozwój nowotworu sutka. Optymalne efekty przynosi spożywanie 9-10 orzechów włoskich dziennie – można dodawać je do sałatek, jogurtów, ciast i deserów lub jeść od razu po rozłupaniu, w formie suchej przekąski.
Te produkty powodują cukrzycę u Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?