Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chrupiące placki ziemniaczane...
fot. Fot. materiały prasowe

Pomysł na obiad. Przepisy na proste obiady z tego, co jest w domu. TOP 12 przepisów naszych Czytelników

Chrupiące placki ziemniaczane

Składniki
1 kg ziemniaków
cebula
jajko
2 łyżki mąki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Wykonanie
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, a drugą połowę na grubym oczku. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszać. Usmażyć na średnio rozgrzanym oleju (oleju na patelni powinno być ok. 1/2 cm ) z obu stron na złoty kolor.
Przepis Roberta Muzyczki

Zobacz również

Strzelcy piłkarskiej okręgówki zachodniej Małopolski po 22. kolejce

Strzelcy piłkarskiej okręgówki zachodniej Małopolski po 22. kolejce

Wypadek w Lyskach jeszcze dramatyczniejszy. Nie żyje 40-letni kierowca motocykla

Wypadek w Lyskach jeszcze dramatyczniejszy. Nie żyje 40-letni kierowca motocykla

Polecamy

Czy na działce ROD można urządzić grilla? Nie wszystko wolno. Sprawdź

Czy na działce ROD można urządzić grilla? Nie wszystko wolno. Sprawdź

Na czym dorobiła się Joanna Przetakiewicz? Prawniczka zarobiła krocie na tym biznesie

Na czym dorobiła się Joanna Przetakiewicz? Prawniczka zarobiła krocie na tym biznesie

Sto lat temu wprowadzono polską złotówkę. Jak zmieniała się waluta przez lata?

Sto lat temu wprowadzono polską złotówkę. Jak zmieniała się waluta przez lata?