Rozdanie nagród w konkursie organizowanym przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego w partnerstwie z Urzędem Marszałkowskim Województwa Wielkopolskiego oraz z Wielkopolską Izbą Rolniczą, połączono ze świętowaniem jubileuszu 10 – lecia Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska.
Wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego Krzysztof Grabowski w czasie otwarcia uroczystości przypominał, że gdy w 2008 roku Wielkopolska dołączyła do Sieci, reprezentowało ją zaledwie kilkunastu producentów. Dziś jest ich 130. - Udało nam się przede wszystkim doprowadzić do tego, że Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska jet rozpoznawalna w naszym regionie - podkreślił.
Były słodkie miody, aksamitne sery, wiele różnych przetworów, a nawet orzeźwiająca lemoniada z bzu Najważniejszym punktem uroczystości było oczywiście ogłoszenie, jakie produkty otrzymały nagrody i wyróżnienia. Ich producenci odebrali dyplomy oraz nagrody ufundowane przez Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?