Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smaki Regionów w Gołuchowie. Słodkie miody, aksamitne sery i orzeźwiająca lemoniada z bzu

red.
Najlepsze regionalne produkty zagościły w Ośrodku Kultury Leśnej w Gołuchowie. Wszystko za sprawą wojewódzkiego finału XVIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”j.

Rozdanie nagród w konkursie organizowanym przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego w partnerstwie z Urzędem Marszałkowskim Województwa Wielkopolskiego oraz z Wielkopolską Izbą Rolniczą, połączono ze świętowaniem jubileuszu 10 – lecia Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska.

Wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego Krzysztof Grabowski w czasie otwarcia uroczystości przypominał, że gdy w 2008 roku Wielkopolska dołączyła do Sieci, reprezentowało ją zaledwie kilkunastu producentów. Dziś jest ich 130. - Udało nam się przede wszystkim doprowadzić do tego, że Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska jet rozpoznawalna w naszym regionie - podkreślił.

Były słodkie miody, aksamitne sery, wiele różnych przetworów, a nawet orzeźwiająca lemoniada z bzu Najważniejszym punktem uroczystości było oczywiście ogłoszenie, jakie produkty otrzymały nagrody i wyróżnienia. Ich producenci odebrali dyplomy oraz nagrody ufundowane przez Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kalisz.naszemiasto.pl Nasze Miasto