Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Producenci do produkcji parówek wykorzystują najczęściej...
fot. wikipedia

To dzieje się z organizmem, gdy codziennie jesz parówki. Kto musi z nich zrezygnować?

Narażasz się na rozwój miażdżycy i niewydolności serca

Producenci do produkcji parówek wykorzystują najczęściej mięso niskiej jakości, bogate w kwasy tłuszczowe. Ludzki organizm sam wytwarza takie kwasy, więc dostarczanie ich z żywnością prowadzi do ich przedawkowania. To z kolei prowadzi do wzrostu poziomu złego cholesterolu (LDL) w organizmie, zmian miażdżycowych, zwiększa ryzyko wystąpienia choroby niedokrwiennej serca i zawału.

>>>

Zobacz również

1500 kibiców Arki Gdynia zobaczy derby Trójmiasta z trybun w Gdańsku

1500 kibiców Arki Gdynia zobaczy derby Trójmiasta z trybun w Gdańsku

1500 kibiców Arki Gdynia zobaczy derby Trójmiasta z trybun w Gdańsku

1500 kibiców Arki Gdynia zobaczy derby Trójmiasta z trybun w Gdańsku

Polecamy

Dzięki tej marynacie mięso nie będzie suche. Zrobisz ją w 5 minut!

Dzięki tej marynacie mięso nie będzie suche. Zrobisz ją w 5 minut!

Te lody mogą ci zaszkodzić! Zawierają odłamki metalu. Znikają z zamrażarek w sklepach

Te lody mogą ci zaszkodzić! Zawierają odłamki metalu. Znikają z zamrażarek w sklepach

Już 800 szkół w nowym programie. Trwa pilotażowy nabór

Już 800 szkół w nowym programie. Trwa pilotażowy nabór