W zmaganiach konkursowych, które odbyły się w Poznaniu udział wzięło dwunastu najlepszych adeptów sztuki kulinarnej, wyłonionych podczas wcześniejszych etapów. Igora przygotował Maciej Kobylański, szef kuchni w restauracji „ Dwór – Stary Chotów”, były absolwent szkoły. Konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej organizowany jest przez Unilever Food Solutions nieprzerwanie od 8 lat, skierowany jest do uczniów szkół o profilu gastronomicznym.
Tematem tegorocznej edycji był: ,,Łosoś i krewetka w towarzystwie dodatków z kuchni polskiej”. Celem całego przedsięwzięcia jest promowanie młodych kucharzy, pogłębianie ich wiedzy na temat produktów typu convenience, a także zachęcanie ich do doskonalenia swoich umiejętności poprzez aktywny udział w życiu środowiska kulinarnego. W ten sposób młodzi ludzie już w czasie nauki w szkole mogą zaistnieć w środowisku profesjonalnej gastronomii. Uczniowie podczas konkursu mogą poznawać nowe smaki, techniki kulinarne, a przede wszystkim podpatrywać mistrzów kuchni z różnych części świata.
Wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Kalisz.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
"Szpila" i "Tiger" znowu spełniają marzenia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?