Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W kaliskiej sieci pizzerii Tutti Santi stworzono wyjątkową pizzę dla smakoszy

Andrzej Kurzyński
Andrzej Kurzyński
Materiały prasowe Tutti Santi
Czy pizza może być wyrafinowanym, kulinarnym dziełem sztuki? Mistrz Włoch i Europy Valerio Valle ze swoimi uczniami z Tutti Santi udowadniają, że tak. Stworzyli oni nowe menu Gourmet, którym zapewniają pełen pakiet kulinarnych doznań na najwyższym poziomie kuchni fine dining. To doskonała okazja do odkrywania możliwości współczesnej sztuki kulinarnej i szczególnej celebracji posiłku.

Pizza to jedno z najbardziej popularnych dań na świecie. Wydawać się może, że powiedziano w jej temacie już wszystko, jednak gdy przyjrzeć się światowym trendom i najbardziej prestiżowym konkursom kulinarnym, możemy być pewni, że to nie ostatnie słowo. Pizza cały czas ewoluuje, od dania dla biednych, po danie dla elit, na których serwowane są trudno dostępne, drogie i najwyższej jakości produkty, połączone ze sobą w niebanalny sposób. Dzięki Mistrzowi Włoch, Europy i wice mistrzowi świata Valerio Valle oraz zespołowi pizzaiolo z Tutti Santi teraz także miłośnicy pizzy w Polsce mogą doświadczyć najwyższego poziomu kulinarnych doznań - tak powstała potrzeba stworzenia Pizzy Gourmet. Na pierwszy rzut oka to nadal drożdżowe ciasto w kształcie koła, jednak dobór składników, forma podania, wymagana precyzja pizzaiolo i co najważniejsze jej smak, sprawiają, że jest to kulinarna uczta.

Pizze Gourmet w Tutti Santi to zupełnie nowa kategoria w menu tej stworzonej w Kaliszu sieci restauracji, które ciekawie łączą tradycję z nowoczesnością. Pizzaiolo Tutti Santi inspirując się rzemieślniczo przygotowywaną pizzą poszli o krok dalej i podnieśli ją do rangi kulinarnego dzieła sztuki - z wyjątkowymi dodatkami serwowanymi w nowoczesny, oryginalny sposób.

Do przygotowania tych szczególnych pizz wykorzystywane są między innymi takie kulinarne skarby jak pomidorki Gialle del Piennolo uprawiane na stokach Wezuwiusza, unikalna Porchettta di Ariccia, szynka San Daniele, która dojrzewa 24 miesiące, by osiągnąć swój niepowtarzalny smak, czy pistacje sprowadzane bezpośrednio z Sycylii. Natomiast inne składniki, znane nam dobrze z codziennej kuchni, serwowane są w zupełnie innej odsłonie niż smakowaliśmy je dotychczas – jak na przykład czerwona papryka marynowana w białym kremie balsamicznym i pieczona w specjalistycznym piecu opalanym drewnem.

ZOBACZ TAKŻE:

Otwarcie tężni i festyn rodzinny w Parku Przyjaźni w Kaliszu

Otwarcie tężni i festyn rodzinny w Parku Przyjaźni w Kaliszu...

„Nie, nie zginęłaś dla nas Ukraino”. Wystawa w Książnicy Ped...


Obserwuj nas także na Google News

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Niedziele handlowe mogą wrócić w 2024 roku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kalisz.naszemiasto.pl Nasze Miasto