Restauracyjne menu zostało wzbogacone o potrawy sięgające swoimi korzeniami średniowiecza lub nawiązującymi do wielkopolskiej tradycji. W lokalu leżacym w niedalekim sąsiedztwie Grodu Piastów na Zawodziu serwowana jest polewka, parzybroda, czy czernina, a także bardziej syte dania, jak pieczeń wieprzowa z szarymi kluchami, młodą kapustą i pomidorami czy kaczka faszerowana kaszą gryczaną i wątróbkami z modrą kapustą oraz pyry z gzikiem. Natomiast na ochłodę skosztować można niepasteryzowanego piwa oraz rodzimego kwasu chlebowego. Podczas inauguracji projektu nie zabrakło również średniowiecznych klimatów za sprawą członków kaliskiego Towarzystwa Żywej Archeologii, którzy specjalnie przygotowali wędzone pstrągi. Całość zwieńczył pokaz w wykonaniu ostrowskiej grupa tancerzy z ogniem "Step to freedom".
Wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?