Warzywa pieczone jak frytki (do ryb)
Czas: 45 minut
Składniki:
4 średniej wielkości ziemniaki
1/2 buraka
1/2 dużej marchewki
kawałek selera
1 łyżka oleju z pestek winogron
szczypta soli
Przygotowanie
Obrać , umyć i osuszyć warzywa. Pokroić na słupki wielkości grubych frytek.
Wsypać do naczynia ActiFry i skropić olejem.
Nastawić zegar na 30 minut .Sprawdzić czy są odpowiednio chrupkie .Lekko posolić.
Oczywiście można robić podobne frytki w normalnej frytownicy lub piekarniku tyle, że będą one tłuściejsze.
Taka mieszanka upieczonych warzyw pasuje doskonale moim zdaniem do smażonych lub pieczonych ryb.
Można podać same z jakimś dipem.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?