Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kalisz - Sezon łyżwiarski rozpoczęty

EMKA
Do piątku kaliszanie mogą za darmo korzystać z lodowiska. To prezent z okazji rozpoczęcia nowego sezonu.

Wejściówki można rezerwować na oficjalnej stronie Urzędu Miejskiego www.kalisz.pl z jednym zastrzeżeniem: wczoraj obiekt w całości zarezerwowany był na godziny 17.30-20.30.
Sezon łyżwiarski rozpoczął się oficjalnie w środę. Kaliszanie nie mogli się doczekać otwarcia, ale wcześniej nie było to możliwe ze względu na zbyt wysokie temperatury. Bezpłatnie można się ślizgać jeszcze dziś (ostatnie wejście o godz. 20.30), przy czym trzeba pod uwagę wziąć przerwy techniczne w godz. 16.00-16.30 i 18.30-19.30. Do dyspozycji gości są: wypożyczalnia łyżew, bar, szatnia i parkingi. Parę łyżew można wypożyczyć za 6 zł na h dla osób indywidualnych i 4 zł na dla grup szkolnych. Wejście kosztuje: od poniedziałku do piątku 3,5 zł, a za czas ponad godzinę za każde rozpoczęte 6 minut - 0,30 zł; sobota, niedziela - 4,5 zł, a za czas ponad godzinę za każde rozpoczęte 6 minut 0,40 zł. Osoby korzystające z rezerwacji internetowej będą wpuszczane wg listy. Zgłoszenie jest przyjmowane przez system rezerwacji po potwierdzeniu mejlem. Rezerwacja nie obejmuje sprzętu sportowego, czyli łyżew.
Lodowisko czynne jest od poniedziałku do piątku w godz. 13-22 (przerwy techniczne 16- 16.30; 18.30 - 19.30) oraz w soboty, niedziele i święta w godz. 10-22 (przerwy techniczne 12 - 13; 16-16:30; 18.30-19.30). Natomiast dla grup zorganizowanych po dokonaniu rezerwacji pod tel. 62 599 81 48 w godz. 9-12.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kalisz.naszemiasto.pl Nasze Miasto