Na obchody Światowego Dnia Żywności gastronomik w Kaliszu zaprosił liczne grono gości, w tym rodziców uczniów oraz kaliskich gimnazjalistów.
Gwiazdą imprezy była dynia i to właśnie ona królowała w menu przygotowanym na to spotkanie. Specjały z tego wspaniałego warzywa sporządzili uczniowie gastronomika oraz zaproszeni do udziału miłośnicy i hodowcy dyni państwo Celakowie.
Oprócz degustacji potraw, gastronomik w Kaliszu przygotował też szereg dodatkowych atrakcji. jak pokaz przyrządzania spaghetti z dyni makaronowej, carving, czyli sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach, prezentacja umiejętności składania serwetek oraz konkursy gastronomiczne dla gimnazjalistów.
Organizatorkami imprezy były: Katarzyna Kramarska, Krystyna Olek, oraz Maria Iwona Stachowska zadbały o to, aby uroczystość zgodnie z tradycją szkolną przebiegała w miłej i przyjaznej atmosferze dając jednocześnie możliwość popularyzacji tego mało znanego i niedocenianego warzywa.
Światowy Dzień Żywności odbył się pod hasłem ,,Festiwalu dyni czas Gastronomik wita Was”.
Byłeś świadkiem interesującego wydarzenia? Napisz do nas: [email protected]
Wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Kalisz.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?